Valutaváltó

Összeg:
Valutáról:
Valutára:
 
Currency conversion powered by coinmill.com.

Aktuális időjárás

Seychelles

Kissé felhős
  • Kissé felhős
  • Hőmérséklet: 27 °C
  • Szél: Kelet és Dél között változó irányú, 16.7 km/h, 35.2 km/h mpó-s széllökések
  • Légnyomás: 1009 hPa
  • Rel. páratartalom: 74 %
  • Látástávolság: 10 mérföld
Készült:
2020, augusztus 13 - 13:00

Beutazási információk

A COVID-19 vírus okozta helyzettel kapcsolatos aktuális tájékoztatók és a Seychelle Köztársaság hivatalos közleményei a "Hírek, aktualitások" menüpont alatt érhetőek el.

Felhívjuk az országba beutazást tervezők figyelmét arra, hogy olyan utazási és egészségbiztosítást kössenek, mely kiterjed egy esetleges karantén intézkedés kiadásainak illetve a légijáratuk indulásának elmaradásából származó költségeik  lemondásának viselésére!

 

Ezúton jelezzük az érdeklődők számára, hogy a légitársaságok járataik üzemeltetésénél figyelembe veszik az ad hoc kialakuló egészségügyi – járványügyi helyzet kockázatait is, így az ilyen okból történő repülőjegy törlése miatt kialakuló kár viselésére kötelezhetik az ügyfeleiket.

.......................................................................................................................................

Turizmus

Az ideális időpont az ország meglátogatására függ a tervezett kikapcsolódás mikéntjétől. Búvárkodáshoz a márciustól májusig és szeptembertől novemberig tartó időszak az ideális. Májustól októberig az intenzív délkeleti passzátszél kiváló körülményeket biztosít vitorlázáshoz és szörfözéshez. A turizmus csúcsidőszakai a december - januári és július - augusztusi hónapok.

 

Magyar állampolgároknak az országba való beutazáshoz rendelkezniük kell az utazás időpontját legalább 6 hónappal meghaladó érvényességű útlevéllel, kiutazásra szóló jeggyel, visszaigazolt szállásfoglalással és az utazás költségeit fedező összeggel (~150USD/nap). Megérkezéskor a fenti dokumentumok bemutatása ellenében a turista megkapja az ingyenes seychelles-i vízumot (Visitor's Permit), ami a kiutazásra szóló jegyen szereplő napig, de maximum 3 hónapig érvényes.

Ha szeretné meghosszabbítani kint tartózkodását, ezt a Bevándorlási Hivatalban teheti meg. A vízumhosszabbításhoz érvényes kiutazásra szóló (repülő/hajó) jegy és elegendő mennyiségű pénz szükséges. Az eljárás egy hétig tart.

Bevándorlási Hivatal (Department of Immigration)

Independence House

PO Box 430

Victoria, Mahé

Tel: +248-293-636

Fax: +248-225-035

Email: info[at]immigration.gov.sc

 

Biztonság, egészségügyi és orvosi ellátás

 

Érdemes az utazás előtt mindenre kiterjedő baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást kötni.

 

Munkavállalás

 

A Seychelle Köztársaságban történő munkavállaláshoz munkavállalói engedély szükséges. A munkáltatónak a munkavállaló beutazása, illetve munkakezdése előtt minimum 10 héttel kell benyújtania az engedélykérő lapot és befizetnie az illetéket.  További részletek a letölthető dokumentumban találhatóak. 

CsatolmányMéret
General information on Immigration Laws.pdf93.38 KB
A Quick Guide to the New Seychelles Immigration Rules.pdf1.41 MB
Címlap