Valutaváltó

Összeg:
Valutáról:
Valutára:
 
Currency conversion powered by coinmill.com.

Aktuális időjárás

Seychelles

Erősen felhős
  • Erősen felhős
  • Hőmérséklet: 25 °C
  • Szél: Kelet-Északkelet és Délkelet között változó irányú, 31.5 km/h, 55.6 km/h mpó-s széllökések
  • Légnyomás: 1013 hPa
  • Rel. páratartalom: 83 %
  • Látástávolság: 10 mérföld
Készült:
2018, augusztus 15 - 02:00

Házasságkötési tudnivalók

A Seychelle Köztársaságban történő házasságkötés sok házasulandó pár álmai között szerepel, ám sokan túl bonyolultnak tartják az esküvő megszervezését. Ennek megkönnyítéseként kívánja a Seychelle Köztársaság Konzuli Képviselete összefoglalni a hivatalos tudnivalókat a házasulandók számára.

A házasságkötéshez szükséges dokumentumok:

Minimum a hazautazás dátumáig érvényes útlevél adatokat tartalmazó oldalainak hiteles másolata
Születési anyakönyvi kivonat hiteles másolata (új típusú, 3 nyelvű anyakönyvi kivonat estén)
Születési anyakönyvi kivonat hiteles fordítása angol vagy francia nyelvekre (régi típus esetén)
Korábbi névváltoztatás esetén a változást igazoló hivatalos dokumentum hiteles angol vagy francia nyelvre fordított másolata
Családi állapotot igazoló okirat, melyet a Központi Okmányiroda (1133 Budapest, Visegrádi utca 110-112.) állít ki.

Minden szükséges dokumentumot a házasságkötés tervezett időpontja előtt kell legkésőbb 2 hónappal benyújtani a Seychelle Köztársaság Civil Status Office területi kirendeltségén elektronikus levél mellékleteként vagy eredeti példányként.

A házasságkötés tervezett időpontja előtt legkésőbb 11 nappal a Civil Status Office-t a házasságkötés pontos dátumáról és helyszínéről tájékoztatni szükséges.

A házasságkötés tervezett időpontja előtt legkésőbb 2 nappal a házasulandó feleknek be kell utazni a Seychelle Köztársaság területére.

A házasságkötés helyszínéről a házasulandó felek több helyszín közül választhatnak. A házasság megkötésére mód van a Civil Status Office irodájában, a szállást biztosító szálloda területén, illetve egyéni igények szerint szabadon választott helyszínen a szálloda területén kívül is. Az egyéni helyszínek esetében külön regisztrációra és engedélyeztetésre van szükség.

Amennyiben a házasulandó felek a Civil Status Office irodáján kívül kívánják a ceremóniát megtartani, úgy az anyakönyvvezető külön kiszállási díjat számít fel. Ez a jelenlegi szabályok szerint 200 Euro.

A Civil Status Office-ban történő házasságkötési ceremóniák időpontjai: szerda-csütörtök 9-11 óra.

Külső helyszíni házasságkötés esetében az anyakönyvvezetővel kell az időpontot egyeztetni.

A Seychelle Köztársaságban kötött házasságok magyarországi honosítását a házastársak magyarországi állandó lakcíme szerinti Anyakönyvi Hivatal kérelmezi a magyarországi Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál. A honosításhoz szükséges a Seychelle Köztársaságban kiállított és apostille-vel ellátott házassági anyakönyvi kivonat eredeti példánya illetve ennek az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda által magyar nyelvre fordított példánya.

Egyéb információért kérjük, forduljanak bizalommal a Seychelles Köztársaság Civil Status Office területi kirendeltségéhez, az esküvői szolgáltatást biztosító szálloda illetékes esküvőszervezőjéhez, illetve az esküvői csomagot biztosító utazási irodához.

Civil Status Office elérhetőségek:

Mahe
Central Office
Telefon: +248 429-3636

Anse Royale
Telefon: +248 437-1172

Praslin
Telefon: +248 423-3904

La Digue
Telefon: +248 423-4220

E-mail: info@civilstatus.gov.sc
Nyitvatartási idő: hétfőtől – péntekig 8:00-11:00 illetve 13:00-15:00

 
Címlap